Historien om korplaget

Här kan ni läsa ett kort utdrag ur Finnbergets historia. Vill ni läsa ännu mer om korplaget Finnberget hittar ni två länkar längre ner på sidan.

FINNBERGET – HISTORIEN OM ETT KORPLAG I FYRA DECENNIER!
Författad av Kent Åkesson den 29 december 2005.

Året var 1974.
På hösten spelade Finnboda Varfs korpfotbollslag sin sista match i Nackakorpens 11-mannaserie. I laget fanns en man kvar från varvet, resten var unga grabbar från Finnberget, i stort sett alla söner till varvsanställda, som var beredda att förvalta arvet efter sina föregångare, om inte på varvet så i alla fall på fotbollsplanen.

----------

Med stolthet visade vi upp våra nya matchställ i premiären våren 1975 (21.4), mot Boolaget.
Vid närmare research ser jag att vi faktiskt förlorade med 0-2 (jag har trott att vi vann med 4-1 mot Eneqvist Bil, men det var i match två).

----------

Det mesta har hittills handlat om fotbollen i klubben, men vi får inte glömma att det alltid har varit full fart på hockeybockeyn under denna tid också, även om vi startade den verksamheten
några år senare, närmare bestämt 1979-80 (innan dess spelade vi med Finnboda Varfs lag).

----------

Vill ni läsa hela historien så hittar ni den här.

Vill ni läsa hur det gick till när Finnberget vann den första Skinkcupen, den trevliga cupen i hockey bockey som spelades nattetid men som tyvärr lades ner för många år sedan. Då hittar ni den här.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)