Matchreferat

 

Matchreferaten är skrivna av lagledare Kent om inget annat uppges.

 

Söndag 15 november kl 19.45 Nacka IP

Sofia Froggs - Finnberget 5-8

Vi bjöd motståndarna på mycket, framförallt många lösa, dåliga passningar, som i offensiv zon blev till snabba kontringar, och i defensiv zon till direkta målchanser.

Janne gjorde ett mycket bra jobb i mål, och räddade oss från att tappa det initiativ som vi trots allt hade större delen av matchen. Ändå en säker seger, tack vare det tremålsryck som vi gjorde direkt i andra. Vi kan bättre!

Laget: Janne i mål, Jyri, Florre, Micke, Ronny, Viktor, Mange, Johan och Kent.

Målskyttar: Jyri 3, Mange 2, Johan 1, Ronny 1 och Viktor 1.

 

Torsdag 19 november kl 19.00 Björknäs IP

Red Army - Finnberget 10-6

En match som liknade den förra, med den största skillnaden att vi mötte ett mycket bättre lag denna gång. Våra misstag kostade mer i denna match, i den förra gick de att reparera med några mål emellanåt, men i torsdags så blev det fler mål bakåt än framåt.

Trots ledning med 3-1, tappade vi allt, till halvtidsresultatet 3-4, som blev 3-8, innan två snabba gav lite andrum (+ ett sent mål) men två till i baken blev för mycket.

6-10 är inga roliga siffror. Inte lika muntert efter matchen denna gång!

Laget: Janne i mål, Jyri, Florre, Martin, Ronny, Viktor, Mange, Johan och Kent.

Målskyttar: Martin 5 och Ronny 1.

 

Söndag 22 november kl 20.30 Nacka IP

Finnberget - SBVK 8-4

Matchen gick ju som bekant bra, med en ny seger. Denna gång mot ett de klassiska antagonisterna SBVK. 8-4 (3-1) i en match som vi vann rättvist, utan att visa upp några mästartakter.

Vi var dock tillräckligt bra för att det skulle kännas stabilt, och det lovar gott inför fortsättningen. Mycket målchanser åt båda hållen, flest missar från oss och många fina räddningar från Janne präglade matchen.

Laget: ?

Målskyttar: Mange 3, Micke 2, Ronny 2 och Florre 1.

 

Fredag 27 november kl 19.30 Nacka IP

Djurö/Vindö - Finnberget 5-12

Minst två rekord slogs av det gula gänget. 9-1 efter första halvlek (!) samt 7 mål av en o samme lirare under en match har väl aldrig hänt!? Trodde ett tag att segersiffrorna skulle braka iväg till ytterligare ett rekord, bortåt 15-16 baljor! Dock stannade målexplosionen upp i andra, då också motståndarna taggade upp och faktiskt vann den halvleken, åtminstone målmässigt!

Inte mycket att referera förstås, förutom att sjumålsskytten Martin O. måste nämnas för sin uppvisning i första halvlek, då inget kunde stoppa honom (det krävdes en boll alldeles intill ögat i början på andra för att dämpa hans målskörd). Känns som ett hyfsat nyförvärv. Laget inspirerades av utklassningen och gjorde en suverän förstahalvlek! Segersiffrorna stannade vid 12-5, vilket givetvis måste betraktas som fullt godkänt!

Laget: Janne i mål, Jyri, Florre, Stigge, Ronny, Martin, Johan och Mange.

Målskyttar: Martin 7, Johan 2, Jyri, Mange, Florre ett vardera.

 

Söndag 6 december kl 19.00 Nacka IP

Ingarö Islanders - Finnberget 10-2

 

Finns ingen anledning till längre referat eftersom det aldrig blev någon match värd namnet mot ett övermäktigt motstånd. Händelserikt blev det dock med tre utvisningar, alla för vårt lag: Viktor två samt undertecknad en! Enda sättet att "få tag i" motståndarna var att haka och slå på dom, vilket vi gjorde några gånger för mycket enligt domaren. Ilska och irritation över detta faktum gjorde att matchen hettade till vid några tillfällen och smockan hängde i luften.

En halvskadad Ronny och avsaknad av Micke o Jyri var till viss del en betydande faktor för våra problem i denna match.

Laget: Janne i mål, Florre, Viktor, Johan, Ronny, Martin, Kent, Magnus.

Målskyttar: Martin 1 och Mange 1.

Utvisningar: Viktor 4 min och Kent 2 min.

 

Söndag 13 december kl 17.30 Nacka IP

Finnberget - BIF 15-1

Jyris ord om matchen:

Mål, mål, mål... Och ett förbannat mål i baken. Så skulle jag sammanfatta dagens seger med 15-1.

Laget: Janne i mål, 

Målskyttar: Martin 8, Ronny 3, Mange 3 och Micke 1.

 

Fredag 18 december kl 20.15 Nacka IP

Finnberget - Djurö/Vindö 8-6

Fredagkväll och man försakar spänning och action på TV för en hockeybockeymatch i Nacka, och får spänning och action där istället! En ovanligt händelse- och målrik match mot Djurö-Vindö!

Vad sägs om bl.a. ett fullt utvecklat slagsmål med minst tre spelare inblandade, med matchstraff och tre (3)! matchers avstängning som påföljd för två av dem (tyvärr var Micke en av dem).

Funderar på att överklaga detta hårda straff. Hade domaren ingripit tidigare hade fighten aldrig utvecklats till det den blev!

Men det spelades också. Detta var en returmatch mot Djurö-Vindö som sagt, den förra slutade ju 12-5 efter 9-1 i halvtid. Det blev en helt annan typ av match denna gång, D-V drog igång målskyttet direkt, fick 2-0 på de två första skotten! De spelade tätare försvar, vi fick svårt att skapa chanser och de låg hårdare på Martin, samt att vi inte spelade speciellt bra. Dock skärpte vi till oss, fick lite flyt, vände till 4-2, som blev till 4-4 i halvtid.

Andra halvlek liknade den första, vi gick upp till 6-4, tappade igen till 6-6, för att slutligen säkra segern på slutet med två mål till. 8-6 till slut alltså! Trots tuffare bevakning lyckades ändå Martin hänga 6 baljor, och kvällens namn var tydligen Martin eftersom vår andre Martin gjorde de två övriga.

Skön seger som vi verkligen fick jobba oss till denna gång!

Laget: Janne i mål, Micke, Florre, Viktor, Johan, Kent, Ronny, Martin och Mange.

Målskyttar: Martin 6 och Florre 2.

Utvisningar: Micke 2 min + matchstraff.

 

Torsdag 7 januari kl 20.10 Björknäs IP Cupmatch

West Ham - Finnberget 15-3

Dystra tongångar efter gårdagsmatchen, av förklarliga skäl! Men sånt här har hänt förr (fråga oss som har varit med i 40 år) så jag ser ingen anledning att ni, som fortfarande har åldern och framtiden på ert pluskonto, ska behöva ha tankar på att lägga av. Vi andra behöver/vill ha er i laget så länge vi orkar/ vill/får vara med. Att vi (läs undertecknad i första hand) sedan ställer till det för laget genom att kanske inte leverera i önskvärd grad, får väl ses som ett olycksfall i arbetet. 

Tidigare matcher denna säsong har väl ändå visat vad vi är kapabla till när vi har bra dagar, och mänskligare motståndare (som inte skjuter tag- och otagbara snärtiga handledsskott upp i kryss o nättak).

Kom igen på söndag!

Laget: Kent i mål, Jyri, Florre, Martin, Mange, Stigge, Viktor och Johan.

Målskyttar: Martin 2,  Mange 1.

 

Söndag 10 januari kl 18.15 Nacka IP

Caina Pojkar - Finnberget 1-8

Om gårdagens seger finns inte så mycket mer att säga än att vi var bättre i allt (och naturligtvis att vi denna gång mötte ett sämre motstånd än senast)!

Bra insats från alla, från Janne i mål till alla övriga som visade gott humör och vilja att komma tillbaka i vinnarspåret igen!

Tabelläsningen är ju mycket angenäm, har väl sällan eller aldrig sett ut på det sättet! Många matcher kvar dock, vi tar en i taget.

Lag: Janne i mål, Jyri, Florre, Stigge, Viktor, Ronny, Martin, Kent, Johan och Mange.

Målskyttar: Martin 3, Johan 2, Viktor 1,  Florre 1 var och ett självmål.

 

Torsdag 14 januari kl 19.00 Björknäs IP Cupmatch

BIF - Finnberget 5-10

Skrev ett referat i torsdagskväll. Tyvärr kunde det inte skickas pga tekniskt strul med vårt fibernät. Nämnde i detta hur kul det är att fortfarande kunna/få vara med o lira i Finnbergsgänget, i synnerhet när vi vinner matcher som under denna säsong.

Förlusterna är inte lika roliga, med det är vi ju mer vana vid. Matchen blev en ny målrik historia, med flera snygga mål, som fick mig att att riktigt njuta av det spel vi visade upp stundtals. Vi vann med 10-5 (5-2), var inte direkt hotade någon gång, även om ledningen några gånger var endast två mål.

På slutet gick vi från 7-5 till 10-5, och visade att vi var bäst i allt och segern var odiskutabel.

Bra insats av alla förstås!

Laget: Janne i mål, Jyri, Florre, Martin, Johan, Viktor, Mange och Kent.

Målskyttar: Viktor 3, Martin 3, Jyri 2, Johan o Mange.

 

Söndag 17 januari kl 19.45 Nacka IP

Finnberget - Red Army 2-9

Laget: Janne i mål, Jyri, Florre, Stigge, Kent, Martin, Mange och Viktor.

Målskyttar: Martin 2

Utvisningar: Jyri 2 min

 

Fredag 22 januari kl 19.30 Nacka IP

Skarven - Finnberget 4-4

Dålig match av oss, framförallt i första, skärpning i andra borde ha gett oss segern med tanke på de mängder av målchanser vi missade, eller inte ens lyckades skapa under hela matchen.

Laget: Janne i mål, Florre, Jyri, Micke, Viktor, Mange, Johan, Kent och Stigge.

Målskyttar: Florre 2, Viktor 1 och Johan 1.

Utvisningar: Jyri 2 min

 

Torsdag 28 januari kl 19.35 Björknäs IP Cupmatch

Finnberget - Sofia Froggs 4-5

Sammanfattar kvällens match mot Sofia Froggs med ett ÄNTLIGEN! Vad det innebär vet endast de som deltog i matchen. Tyvärr blev det förlust i denna cupmatch, mycket beroende på avsaknad av Martin, Florre, Ronny o Viktor. Vi hade garanterat vunnit med någon eller några av dessa med.

Nu skapade vi inte speciellt mycket chanser, slarvade en del, lät motståndarna ha mycket boll, men jobbade ändå hårt.

1-2 i paus blev 1-4, innan vi gick upp till 3-4, som blev 3-5 och slutligen 4-5.

Laget (Stigge ställde upp för lagets skull): Janne i mål, Jyri, Micke, Johan, Stigge, Kent och Mange.

Målskyttar (mer intressant denna gång): Johan, Jyri, Stigge och Kent!

 

Söndag 31 januari kl 19.45 Nacka IP

Finnberget - Sea Town Sharks 9-4

Visst kunde vi gjort det bättre, men i andra halvlek kunde man se varför vi är trea och Sharks sist i serien! Dessutom blev det t.o.m. så att vi gjorde vårt ryck från 4-3 till 6-3 med en man mindre p.g.a. utvisning! Säger en del om klasskillnaden.

Vi behöll ledningen fram till ett helt ohotat slutresultat 9-4 (3-2)!

Laget: Janne i mål, Micke, Florre, Jyri, Stigge, Kent, Mange och Johan.

Målskyttar: Jyri 3, Mange 2, Johan, Florre och hoppsan Kent och Stigge varsitt!

Utvisningar: Micke 2 min + matchstraff.

 

Torsdag 4 februari kl 19.35 Björknäs IP Cupmatch

Finnberget - Springpojkarna

Matchref kommer snart.

 

Söndag 7 februari kl 19.00 Nacka IP

Sofia Froggs - Finnberget

Matchref kommer snart.

 

Söndag 14 februari kl 20.30 Nacka IP

Finnberget - SBVK

Matchref kommer snart.

 

Söndag 21 februari kl 20.30 Nacka IP

Finnberget - Caina Pojkar

Matchref kommer snart.

 

Söndag 28 februari kl 19.15 Nacka IP

Finnberget - Ingarö Islanders

Matchref kommer snart.

 

Söndag 6 mars kl 20.30 Nacka IP

BIF - Finnberget

Matchref kommer snart.

 

Söndag 13 mars kl 20.30 Nacka IP

Finnberget - Sea Town Sharks

 

____________________________________________________________

Tisdag 14 april kl 21.30

Sunk City - Finnberget 7-1

Matchen liknade många av de matcher vi spelade förra året, mot unga, snabba, duktiga bollspelare, med all säkerhet vana vid gräs. Vi höll emot första fem-tio minuterna, men tyvärr inleddes målskyttet med att Lasse råkade sparka in bollen i fel mål, dvs vårt eget.

Om man vill kan man ju räkna Lasse som premiärmålskytt 2015, om man vill se det positivt.

Efter detta följde några ödesminuter då vi gjorde det mesta fel och bjöd Sunk C. på allt. Det kostade tre snabba baklängesmål till 0-4. Efter halvtidsvilan lugnade det ner sig lite, så vi fick göra mål till 1-4 av Magnus som avancerade från backplats ändå upp till motståndarnas mållinje och petade in målet efter en diverse kalabalik.

Sen följde samma scenario som i första halvlek, vi tappade allt, fick Ronny utvisad och tre mål ytterligare trillade in bakom Stigge. Resultat 1-7 alltså.

Laget: Stigge i mål, Jyri, Roffe, Lasse, Martin, Ronny, Magnus, Johan och Kent.

Målskyttar: Mange 1

Tråkigt, men lite väntat, besked av Stigge om att han är tvungen att lägga av till följd av skadebekymren. Särskilt för oss gamlingar känns detta konstigt, eftersom vi lirat ihop under alla dessa år, och det får ju också oss att fundera över det faktum att det snart blir dags för oss också att kliva av. Det är minsann inget lätt beslut att ta. Det är bara att hoppas att laget ändå kan fortsätta existera länge till. Personligen känner jag att jag pallar ett tag till, och lämnar ju inte laget bara för att jag någon gång slutar spela.

 

Söndag 19 april kl 18.00

Finnberget - Dallas Stjärnor 2-9

Liknande scenario från förra matchen, dvs vi hängde med riktigt bra till en början, vi gjorde t.o.m 1-0 av Florre rätt tidigt. Sedan tycker jag matchen var rätt ok under första halvlek, vi ska absolut inte skämmas för vår insats. Vi kämpade efter de förutsättningar vi har. Saknade Jyri, Stigge o Nisse, hade bara en avbytare, jämfört med motståndarna, unga, snabba och med ett gäng avbytare.

Vi tappade ledningen till 1-3, men lyckades reducera till 2-3 genom vårt debuterande nyförvärv Martin O!

Välbehövlig pausvila och nya tag krävdes.

Det gick tyvärr inget vidare. Trötthet och massor med missar i passningsspel o annat taktiskt innebar att motståndarna med en blandning av tur, skicklighet i kombination med våra bjudningar kunde göra sex mål till i andra halvlek. 2-9 till slut alltså. Men vad kan vi begära, vi är inte bättre, och får nog nöja oss med att vi i vissa stunder i matcherna visar att vi också kan lira fotboll.

Jag stod ju i mål igår, och tycker som vanligt att de flesta mål vi släpper in är stolpe in, snedsparkar, självmål eller annat oturligt. Däremellan gör vi oftast ett eller flera riktigt snygga spelmål! Jag tycker inte att vi ska tappa motivationen p.g.a. de stora förlusterna, utan fortsätta lira efter förutsättningarna, och även acceptera att förlusterna kommer. Får vi ihop det med bl.a. en ordinarie målvakt så kommer vi att vinna matcher. Låt lusten att spela matcher vara viktigare än att vinna, så behåller vi intresset att träffas och spela tillsammans!

Laget igår: Kent i mål, Roffe, Martin "Florre", Martin Ohlsson, Lasse, Ronny, Johan och Magnus.

Målskyttar: Florre 1 och Martin O 1.

 

Måndag 27 april kl 22.15

Borgarna - Finnberget 5-0

Matchen igår mot Borgarna liknade de två tidigare spelade matcherna i den grad att något utförligare referat känns onödigt. Hyfsad start, vi höll emot rätt länge, försökte rulla boll efter vår förmåga (helt okej stundtals).

Den stora skillnaden var att vi äntligen har fått tillbaka Fredde i målet efter många års frånvaro! Efter bara några minuter fick han visa att han var tillbaka med besked, då en kvalificerad fotparad hindrade Borgarna från att göra 0-1. Sen svarade han på frågan om han är tillbaka i samma klass som när han inledde sin långa målvaktspaus, och svaret blir absolut ja.

Men trots ett grymt målvaktspel så klarade vi inte av att hålla motståndarna stången. Som vanligt bjuder vi på mål, orsakade av taktiska/tekniska misstag, mycket givetvis beroende på ett i det fallet övermäktigt motstånd.

Vi skapade knappt en målchans på hela matchen! På de därpå följande målen kan inte Fredde lastas. I halvtid hade vi hoppfulla 0-2, men vi kom aldrig i närheten av reducering, istället ökade Borgarna sin målskörd, gjorde 3 till i andra, och vann följdaktligen med klara 0-5 (kunde varit mer).

Laget: Fredde i mål, Roffe, Lasse, Jyri, Martin o., Martin F. Ronny, Magnus och Kent. 

 

Måndag 4 maj kl 20.00 Cupmatch

Finnberget - Jonny Fox 6-4

Matchen igår blev väl nästan en skräll resultatmässigt sett. Johnny Fox brukar inte vara att leka med, men förutsättningarna för deras del var ju inte de bästa som synes. Normalt ska de väl ändå kunna besegra oss även om de är kort om folk. Men denna match var väl inte helt normal.

Återigen hade matchbilden ett liknande scenario som tidigare, med försiktigt bolltrillande, varvat med både bra och dåligt passningsspel. med undertecknad i mål kanske inte stabiliteten bakåt var den bästa (som vanligt). Men Johnny Fox var ovanligt bleka i sin underbemannade situation, och lät oss skapa lite chanser.

Det ledde till att vi gjorde 1-0 genom Martin O. Utan att gå in på detaljer som jag inte minns, så kan nämnas att vi genom diverse slarviga bjudningar åter bjöd in motståndarna, så deras kvittering kom rätt snabbt. Kommer sedan inte ihåg vilket lag som gjorde 2-1, men jag tror däremot att det stod 2-2 i halvtid. Vet bara att jag klantade till det när J.F. gjorde 3-2, tyvärr följt av ytterligare ett slarvmål till 4-2 (när ska motståndarna gjorde hederliga spelmål på oss som vi slipper skylla på tur/otur?).

Matchen såg förlorad ut, men ett otroligt ryck av ren vilja förvandlade allt. Vi gjorde 4 mål på raken och vände matchen till en skön 6-4 seger! Notabelt är Martins frisparksmål som han placerade hur snyggt som helst i ena krysset. Det gjorde honom till 2-målsskytt, men Ronny var värre denna kväll med sina 3 baljor. Jyri avslutade målskyttet.

Allmänt kan sägas att stämningen inom laget stundtals var lite gnällig, men vi är hårt prövade denna säsong, och faktum är att alla gör ganska många misstag under en match, men det märks tyvärr mest då tabbarna görs i de bakre leden. Backlinje och målvakt skulle inte få så många utmaningar om bollen oftare passerade mittlinjen istället för att fastna på motståndare och bjuda in till snabba spelvändningar.

Men jag vill ändå hylla lagets insats igår, för viljan och kämpandet fanns i allas huvud och ben och vi gjorde en berömvärd vändning och vi behövde verkligen denna seger. Hoppas nu på uppslutning till nästa match, som är en nattmatch.


Laget: Kent i mål, Roffe, Lasse, Jyri, Ronny, Martin O. och Magnus.

Målskyttar: Ronny 3, Martin O 2 Och Jyri 1.

 

Tisdag 12 maj kl 22.15

Finnberget - Kenny Konsult 3-0 WO

 

Måndag 18 maj kl 20.00

Finnberget - Hermanos United 2-2

I detalj kan nämnas två bra målvakter som höll siffrorna nere (framförallt motståndarnas målvakt som räddade bl.a. alla frilägen vi hade + några bra skott som han briljerade på). Men i vårt mål stod ju Florre med den äran och visade att han är given andremålvakt nu (om vi åter räknar Fredde som given förste igen).

Matchen var kul att spela, men givetvis jobbig när vi inte kunde skaffa oss en målmarginal på alla chanser.

Motståndarna kunde lika gärna avgjort på sina chanser. Nämnas bör Jyris kvittering till 1-1, en riktig rökare med sträckt vrist, ett av de snyggare målen på länge. Positivt att stämningen i laget under och efter match denna gång var av positiv karaktär, alla verkade nöjda med sin insats (med all rätt)!

Mycket bra snack mellan spelare gjorde att vi kunde rätta till de taktiska missar som så ofta har stjälpt oss tidigare!

Laget: Florre i mål, Roffe, Lasse, Kent, Jyri, Martin, Ronny och Magnus.

Målskyttar: Jyri 1 och Ronny 1.

 

Söndag 24 maj kl 20.15

Team Lumme - Finnberget 3-3

Ytterligare en match har spelats, ytterligare en poäng har tagits! En match inte helt olik den förra, den största skillnaden var att denna gång var det vi som hade en grym målvakt, i form av Fredde, som gjorde några helt brutala räddningar, av vilka hans omöjliga fotparad i första halvlek inte går att glömma. Han radade upp ett flertal matchavgörande ingripanden i både möjliga och omöjliga lägen!

I övrigt jobbade vi andra på bra, spelade stundtals bra fotboll, men skapade alltför få målchanser, vilket var synd, då vi inte fick testa deras målvakt, som inte alls höll samma klass som Fredde. Efter 0-0 efter första halvlek, gick vi ut med ambitionen att avgöra matchen tidigt.

Tyvärr sprack nollan ganska tidigt i andra. Vi replikerade rätt snart till 1-1 genom Mange, Ronny tacklar till sig ett läge att rulla in 2-1, och det såg bra ut. 2-2 kommer dock rätt snabbt och det blev tungt igen.

Då visar Martin vad viktigt det är att aldrig ge upp, jobbar in 3-2 och ljus i tunneln skymtar.

Nu handlade det om att hålla i bollen, och inte slarva de sista minuterna, men då händer det som inte fick ske. När en knapp minut återstår släpper vi ändå in 3-3! Bittert, tungt och onödigt förstås! Men precis som senast kanske ändå detta resultat får ses som rättvist, med tanke på matchbilden/målchanser.

Laget: Fredde imål, Roffe, Jyri, Kent, Ronny, Martin, Petter o Magnus.

Målskyttar: Mange 1, Ronny 1 och Martin O 1.

 

Måndag 1 juni kl 22.15 Cupmatch

Finnberget - Calici 1-4

Om jag räknade rätt, vilket jag tror, så slutade matchen 1-4. Lite stora siffror sett till målchanser som sagt. Oförmågan att sätta dit chanserna börjar bli en belastning, som kostar poäng. Annars var det som vanligt spelmässigt sett, helt ok blandat med lite taktiska missar emellanåt.

Jag tycker dock inte att de rena försvarsmissarna var så många som vanligt igår. Vi höll jämna steg med Calici rätt länge, 0-0 stod sig nästan en halvlek, men vi fick tyvärr två mål i baken innan vilan, tveksamt om det var rättvist.

I andra halvlek släppte vi till 0-3, innan vi äntligen fick utdelning när Jyri gjorde sitt tredje för året. Samme Jyri fick senare tyvärr en straff mot sig vid en möjligen feldömd handssituation. På den satte Calici fyran och matchen var över.

Laget kompletterades denna gång, i avsaknad av Lasse, Fredde och Martin, med Petter i mål och en ny spelare, Björne som bor granne med Martin (ja med mig också förstås). Båda gjorde bra insatser, och Björne var en god ersättare till Martin på mittfältet, och kan nog bli aktuell för mer spel.

Laget: Petter i mål, Roffe, Jyri, Björne, Kent, Ronny, Florre och Mange.

Målskyttar: Jyri 1

 

Måndag 8 juni kl 21.30

Hermanos United - Finnberget 4-7

Matchen igår var en enkel historia. Den vanliga visan var att vi missade mängder med chanser, men tack o lov så satte vi denna gång fler än vanligt och kunde hålla en någorlunda trygg marginal med ledning under i stort sett hela matchen.

2-1 i halvtid var definitivt i underkant.

I andra halvlek rasade målen uppenbarligen in och ledningen var bara hotad tillfälligt vid ställningen 3-2 och 4-3, som snabbt blev 4-2 resp. 6-3. Då fick motståndarna en straff, som smälldes in otagbart för kvällens vikarierande målvakt (undertecknad). 6-4 blev till slut 7-4.

Laget: Kent i mål, Jyri, Roffe, Björne, Martin O, Florre, Ronny och Mange.

Målskyttar: Ronny 2, Florre 2, Björne 1, Martin O 1 och Mange 1.

Avslutningsvis vill jag hylla laget och mina spelare för att stämningen och spelet på plan just nu är mycket positiv och konstruktiv, med mycket bra snack mellan spelare (nyförvärvet Björne bidrar med mycket av den varan)! Bra att ha dom här poängen till kommande matcher som kommer bli tuffare förmodligen.

 

Måndag 15 juni kl 20.00

Finnberget - FFS 1-7

Inte mycket att säga om senaste matchen. 1-7 (0-5) säger det mesta. När det inte ens hjälper med Fredde i mål, så finns inte mycket att göra. Vi får väl ändå ge oss godkänt efter vårens matcher med 8 poäng och femteplats! Nu tar vi välbehövlig vila ett par månader.

Laget: Fredde i mål, Jyri, Roffe, Kent, Florre, Ronny, Martin, Mange.

Målskytt: Martin O

 

Söndag 9 augusti kl 19.30 Cupmatch

FC Kraftwerk - Finnberget 7-2

Fotbollen är igång igen! Tyvärr var inte förutsättningarna för vår del inte de bästa denna kväll, då vi saknade en drös spelare: Lasse (som bara inte kom), Fredde, Florre, Björne!

Vi lät dock Erik, den nye (som faktiskt är den ende boende på Finnberget numera) provspela, och det med den äran. Honom får vi nytta av när vi tar med honom på matcher. Vi var ju ändå en man kort, tills vi lånade in en snubbe till andra halvlek.

Matchen får väl ses lite som ett träningspass, en genomkörare inför fortsättningen. Hur gick det då undrar ni? Vi gjorde verkligen så gott vi kunde, skillnaden mellan oss med Kent i mål och 0 avbytare och dessa ständigt springande ungdomar är självklar, så trots att vi verkligen försökte spela fotboll och jobbade hårt så hamnade vi snabbt i underläge, som vi aldrig tog oss ur.

I halvtid stod det 0-6.

I andra halvlek taggade Kraftwerk ner och vi tilläts ha mer boll, och gjorde två mål (Ronny och Martin). Tyvärr spräcktes även nollan i andra halvlek, så slutresultatet blev 2-7.

Laget: Kent i mål, Jyri, Roffe, Martin, Erik, Ronny samt inlånad okänd i andra halvlek.

Målskyttar: Ronny 1 och Martin O 1.

 

Måndag 17 augusti kl 20.00

Kenny Konsult - Finnberget  4-3

En rolig men slarvig match, med inslag av det mesta. Tycker vi hade första halvlek, men misslyckas med att få skott på mål, gör ändå 1-0 välförtjänt. Onödig kvittering till 1-1 ökar stressen och slarvet. Mange serveras dock av Ronny så han kan rulla in 2-1 enkelt, innan halvtid.

Lite sämre spel o tempo av oss i andra, men vi ökar ändå till 3-1 (Martin igen). Men vi knyter inte ihop säcken nu heller. En kommunikationsmiss gör att vi släpper in Kenny till 3-2, och vi tappar matchen lite. Mycket snack från Kenny Mattsson (som vanligt) och mycket boll på Özz Nujen, gör att vi får jobba hårt för att freda oss, men då frälser Martin oss med sitt tredje mål för kvällen, en riktig kanon i bortre burgaveln!

Med ytterligare tveksamt försvarsspel bjuder vi Kenny själv på ett billigt mål som ökar spänningen den sista minuten av matchen. men vi håller ut och bärgar en skön, välförtjänt seger! 4-3 (2-1).

Laget: Petter mål, Jyri, Roffe, Kent, Martin, Erik, Ronny och Magnus.

Målskyttar: Martin O 3 och Mange 1.

 

Söndag 23 augusti kl 20.15

Finnberget - Borgarna 1-7

Stigges ord:

Tyvärr så var väl motståndarna strået bättre (igen), men jag tycker nog att ni gjorde en bra kämpainsats men orken tog slut hos dom flesta. Såg det ut som.

Kents ord:

Jag har inte kommenterat senaste matchen ännu, tycker väl i och för sig inte att det finns så mycket att tillägga utifrån Stigges korta men sanna recension. Matchen slutade 1-7 (1-3).

Laget: Fredde i mål, Roffe, Jyri, Kent, Martin, Florre, Ronny och Erik.

Målskytt: Mange

 

Måndag 31 augusti kl 21.45

Dallas Stjärnor - Finnberget 4-1

Ännu en tuff match genomförd!

Tyvärr åter med 0 avbytare. Värst är väl att vi så sällan har "riktig" målvakt i matcherna! Om matchen igår hade spelats om med exakt samma scenario, med exempelvis Fredde i mål, så hade vi förmodligen vunnit med 1-0, eftersom det mål vi gjorde var det enda som en målvakt skulle släppa in normalt! Annars tycker jag att vi gjorde en bra match efter omständigheterna. Bra kämpat och en bra laginsats, där vi verkligen försökte, och i viss mån lyckades, skapa en hel del chanser, som tyvärr missades. Undertecknad amatörmålvakt fick bra hjälp, nu hjälpte det ju som sagt inte hela vägen. Resultatet blev 1-4, efter 1-2 i halvtid.

Kämparna denna kväll var: Kent, Jyri, Roffe, Martin, Björne, Ronny o Mange.

Målet gjorde Ronny efter pass?! (det var egentligen ett illa riktat skott på mål) av Magnus.

 

Måndag 7 september kl 22.15 Cupmatch

Finnberget - Team Lumme 3-4

Referat kommer senare...

Laget ikväll: Fredde i mål, Jyri, Björne, Florre, Martin, Mange, Kent, Erik och Ronny.

Målskyttar: Mange 1 (med huvudet!), Martin 1 och Björne 1 (på straff).

 

Onsdag 9 september kl 22.15 Cupmatch

Järnspetten - Finnberget 7-4

Referat kommer senare...

Laget ikväll: Fredde i mål, Mange, Roffe, Jyri, Björne, Martin, Kent, Ronny och Florre.

Målskyttar: Florre 1, Björne 1, Martin 1 (?) + någon mer?

 

Tisdag 15 september kl 21.30

Sunk City - Finnberget 3-1

Åter spelade vi bra fotboll mot ett, åtminstone på papperet, bättre lag. Frågan är om vårt självförtroende nu har stärkts så pass att vi de senaste matcherna gått ut och visat att vi är ett bra lag, utan att ha den överdrivna respekt vi tidigare haft, mot bättre tabellplacerade lag! Vad vi förlorar på är fortfarande de tekniska/taktiska missar vi tyvärr gör lite för ofta under matcherna.

Sammanfattningsvis ånyo en stabil laginsats med en positiv anda i snack o spel!

Laget ikväll: Fredde i mål, Jyri, Roffe, Martin, Björne, Erik, Ronny, Mange och Kent.

Målskytt: Magnus

 

Tisdag 22 september kl 21.30

FFS - Finnberget 5-3

Laget ikväll: Fredde i mål, Roffe, Jyri, Martin O, Florre, Björne, Mange och Ronny.

Målskyttar: ?

 

Söndag 27 spetember kl 18.00

Finnberget - Team Lumme 3-7

Detta blir säsongens sista fotbollkommentar!

Matchen mot Team Lumme känns som vi kunde ha vunnit, men alltför mycket slarv (mer än vanligt), varvat med riktigt okej bollrullning (som vanligt), gjorde att vi aldrig fick tag i matchen som vi borde, utan var hela tiden i underläge målmässigt, vilket blev jobbigt.

Avgörandet kanske var när undertecknad gjorde en misslyckad utspark direkt till motståndare som innebar 2-4 och det dittills första tvåmålsunderläget. Lummes ökade sedan till 2-6 innan vi tröstmålade till 3-6. Tyvärr trillade även ett sjunde baklängesmål in innan domaren blåste säsongens sista slutsignal!

Bra betyg ändå till ett väl kämpande gäng.

Laget ikväll: Kent i mål, Roffe, Jyri, Erik, Björne, Martin, Ronny och Magnus.

Målskyttar: Björne, Magnus och Ronny.

Avslutar med en kort sammanfattning av säsongen 2015: Kan väl citera Jyri som konstaterat att denna säsong om inte målmässigt men definitivt spelmässigt varit en av de bättre på länge. Vi har sett laget spela fotboll, inte bara sparka fotboll i de flesta av årets matcher. Mycket har vi att tacka de mycket lyckade värvningar som gjorts under säsongen (åtminstone något undertecknad har lyckats med)! Med Fredrik tillbaka i målet har en trygghet infunnit sig som bäddat för ett helt annat självförtroende för laget som helhet. Det har ju inte inneburit segrar i varje match, men som sagt ett spel och en positiv inställning till matcherna som de senaste åren stundtals varit långt borta. Fortsätter vi på detta sätt nästa år så känns det ju som det blir även en 42:a säsong!

Hockey bockey 19/20

Nästa match

Söndag 15 december kl 20.00 Björknäs istält
Rökarna - Finnberget

Finnbergets hela spelschema hittar ni här.

Senaste matchen

Caina Pojkar - Finnberget
Resultat UPPSKJUTEN

Serietabell Fotboll

  Lag M +/- P
1 Järnspetten 9 14 20
2 Finnberget 8 13 19
3 Team Lumme 6 9 11
4 Ugglan IK 8 -4 8
5 Glada Gossarna 7 -9 4
6 Saltis United 8 -23 3

Serietabell Cup

  Lag M +/- P
1 Dasslocket 3 6 9
2 Team Lumme 1 3 3
3 Finnberget 4 -7 3
4 Frentab 2 -2 0

Serietabell Hockey bockey 18/19

  Lag M +/- P
1 West Ham 10 43 27
2 Ugglan 10 46 21
3 Springpojkarna 9 45 21
4 Tre kronor 10 4 18
5 Sofia Froggs 9 -13 10
6 Red Army 9 -15 10
7 Finnberget 11 -51 9
8 BIF 11 -55 3

Cuptabell Hockey bockey 18/19

  Lag M +/- P
1 West Ham 4 24 12
2 Red Army 4 5 9
3 Tre Kronor 4 13 9
4 Finnberget 5 -5 6
5 Quarter Oilers 5 -7 3
6 Rökarna 4 -16 0

Tyvärr fick vi lämna WO till vår slutspelsplats då vi inte fick ihop fullt lag till åttondeslfinalen.

Kommande händelser

 

Fotboll 2018

Serietabell Fotboll 2018 Div. 2

  Lag M +/- P
1 Glada Gossarna 12 25 26
2 Finnberget 12 -1 22
3 Saltis united 11 19 20
4 Hermanos United 11 1 17
5 Dasslocket United 10 6 13
6 FC Frentab 10 -22 9
7 Jonny Fox 12 -28 6

Cuptabell Fotboll 2018

  Lag M +/- P
1 Bulten 4 17 12
2 Finnberget 4 1 7
3
Hermanos United 4 -5 4
4
Ugglan 4 -5 4
5
Jonny Fox 4 -8 1
6
Bejan Boys Utgått 0 0 0

Kvartsfinal

Team Lumme - Finnberget 3-0 WO

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)